Diploma d’especialització
Gènere i Drets Humans
Postgrau amb docència 100% on-line
Més de 20 anys d’experiència docent
La nostra experiència en formació i investigació jurídica feminista
El diploma d’especialització de postgrau en Gènere i Drets Humans neix amb la garantia de més de 20 anys d’experiència prèvia d’oferir docència de postgrau tant per part del Departament de Ciència Política i de Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del grup de recerca Antígona. Drets i societats amb perspectiva de gènere, com per part de les seves directores.
Encarna Bodelón González i Noelia Igareda González, directores dels estudis, acumulen l’experiència i el coneixement previs a la UAB dels diplomes d’especialització de postgrau en Gènere i Igualtat (22a edició) i del de Violències Masclistes (10a edició), i com a docents de Filosofia del Dret en els graus de Dret, Criminologia, Dret + ADE i Estudis Socioculturals de Gènere.
Més de dues dècades d’experiència docent i d’èxit enfocats a l’excel·lència que conflueixen en una intensa i productiva tasca investigadora a través del grup de recerca Antígona. Drets i societat amb perspectiva de gènere (SGR2017 1775) constituït l’any 2000 i reconegut el 2005 com a grup de recerca emergent (GRE) per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) de la Generalitat de Catalunya.
Amb aquest bagatge previ i com a resposta a la demanda de l’alumnat de poder estudiar en línia per a una millor conciliació, neix el diploma d’especialització en Gènere i Drets Humans amb docència 100% en línia en què s’aborden les teories i pràctiques de Dret que estan contribuint al desenvolupament i la defensa dels drets humans des d’una perspectiva de gènere.
Professorat de nivell acreditat
El professorat està integrat per docents i investigadores del grup de recerca Antígona, de la UAB, d’altres d’universitats espanyoles, com també professorat de diverses universitats d’Amèrica Llatina (Puerto Rico, Argentina o Xile).
Aquests estudis permeten obtenir una visió no eurocèntrica i interseccional dels drets, com també de les diverses aportacions del feminisme jurídic en els diferents països hispanoparlants.
A qui s’adreça
El diploma d’especialització s’adreça a persones de l’àmbit jurídic i d’altres disciplines afins al Dret o bé d’aquells àmbits en què cal la comprensió sociojurídica dels drets, com ara la sociologia, la ciència política, la història, la filosofia, la psicologia, la criminologia, el treball social o les relacions laborals. Es tracta d’uns estudis per a juristes, però també dissenyat per oferir una formació jurídica feminista a no juristes.
Objectius
L’objectiu d’aquest estudi és millorar el coneixement dels drets des d’una perspectiva de gènere, les aportacions del feminisme al Dret i les maneres de construir pràctiques jurídiques amb capacitat de transformació del camp legal.
Sortides professionals
El diploma d’especialització habilita àmplies sortides professionals.
Per a persones juristes: capacita per a la docència, el litigi o la pràctica judicial en qüestions que tenen a veure amb la defensa dels drets amb perspectiva de gènere.
- Sortides en l’àmbit de la docència: universitat, educació secundària, escoles de formació especialitzada de l’administració pública, formació contínua a professionals (en l’àmbit de l’administració de justícia, del sector social, de l’administració pública, dels cossos de seguretat, etc.)
- Sortides en l’àmbit del exercici de l’advocacia: advocats/es especialitzats en violència de gènere, dret penal, dret antidiscriminatori en les jurisdiccions civil, laboral, penitenciàries i administratives.
- Sortides en l’àmbit de la pràctica judicial: especialització de jutges i jutgesses de la jurisdicció penal, civil, penitenciària, laboral i contenciós-administratiu.
Per a persones no juristes: formació per a no juristes que volen tenir una comprensió més completa de l’àmbit jurídic i els problemes i reptes que afecten els drets amb perspectiva de gènere. Persones que treballen en el sector social o en l’àmbit de l’administració pública, en serveis especialitzats de violència de gènere, polítiques públiques d’igualtat, serveis socials i gestió de recursos humans.